لیست اختراعات محمود روشني


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 6
تاریخ اظهارنامه: 1394/03/31
مالک/مالکان: آقاي محمود روشني
تاریخ ثبت: 1394/07/19
خلاصه اختراع:

خلاصه توصيف در طرح پيشنهادي يك زيست حسگر الكتروشيميايي براي اولين بار جهت اندازه¬گيري هورمون hCG به منظور تشخيص مثبت بودن بارداري زنان و انواع مختلف سرطان ساخته شده است. وسيله طراحي شده يك ايمونوسنسور حساس به تشخيص هورمون hCG مي باشد كه در مقايسه با گونه¬هاي مشابه در طراحي آن از مواد مقرون به صرفه و زيست سازگار استفاده شده است. در طراحي اين نوع ايمونوسنسور استفاده از نانومواد اهميت ويژه¬اي دارد. نانومواد به طور ويژه¬اي سبب بالا رفتن حساسيت و پايداري قابل توجه ¬ايمونوسنسور مي¬شوند .در اين ميان سنتز نانوذرات و نانوكامپوزيتي با قابليت اتصال كوالانسي زيست¬مولكول¬ها به سطح الكترود كه قوي¬ترين نوع اتصال به حساب مي¬آيد اهميت قابل توجه¬اي در طراحي و ساخت ايمونوسنسور بسيار پايدار در طي زمانهاي طولاني دارد. از اين رو در اين طرح براي اولين بار از يك نانوكامپوزيت ساده و ارزان متشكل از گرافن- چيتوسان و مايع يوني به همراه نانوذرات نقره جهت اتصال كووالانسي آنتي بادي بر روي سطح الكترود اصلاح شده به منظور تشخيص و اندازه¬گيري الكتروشيميايي hCG استفاده شده است. همچنين در طراحي اين سنسور براي نخستين بار از يك مولكول زيستي ( ويتامين ب) به عنوان جايگزيني براي كاوشگرهاي شيميايي استفاده شده است. اين طرح با تلفيقي از فناوري نانو، الكتروشيمي، پزشكي و با استفاده از مواد ساده، غيرسمي و زيست سازگار براي اولين بار در ايران با زمينه¬ي نانوفناوري ارائه شده است. نتايج حاصل از اين روش مي¬تواند براي بررسي و تشخيص مقادير مصرفي جزئي hCG در مراكز بهداشتي درماني به كار گرفته شود. طراحي و ساخت ايمونوسنسورهاي جديد براي آناليز انتخابي گونه¬هاي ويژه يكي از زمينه¬هاي تحقيقاتي مهم در چند سال اخير بوده است. با اين روش مي¬توان دريچه¬اي جديد براي ساخت ساير ايمونوسنسورها جهت اندازه¬گيري گونه¬هاي متفاوت گشود.

تاریخ اظهارنامه: 1394/03/28
مالک/مالکان: آقاي محمود روشني
تاریخ ثبت: 1394/10/26
خلاصه اختراع:

كوكائين يكي از اعتيادآورترين مواد مخدر در جهان است كه مصرف بيش از حد اين دارو موجب بروز مشكلات قلبي و تنفسي و حتي منجر به مرگ شود. تشخيص و شناسايي مقادير مصرفي اين ماده خانمان-سوز توسط سازمان¬هايي از جمله ستاد مبارزه با مواد مخدر، نيروي انتظامي، پزشكي قانوني، مراكز بهداشتي درماني و كلنيك¬هاي ترك اعتياد بسيار حائز اهميت است. از اين رو ساخت حسگرهايي كه بتوانند با حساسيت بيشتر و گزينش پذيري بهتري كوكائين را اندازه¬گيري كنند و در عين حال نياز به تجهيزات و دستگاه¬هاي پيشرفته گران قيمت نداشته باشند، ضروري خواهد بود. در اين طرح به كمك خواص ويژه اي از نانوكامپوزيت MWCNTs/ILs/CHIT، نانوآپتاحسگر الكتروشيميايي كوكائين با هدف اندازه¬گيري بسيار دقيق، گزينش پذير و سريع كوكائين ساخته شده است. نانوكامپوزيت فوق از مايع يوني به عنوان پيوند دهنده، نانولوله¬هاي چند ديواره كربن، و پليمر زيست سازگار چيتوسان تهيه شده است و قادر است بستر مناسبي را براي اندازه¬گيري كوكائين در محدوده از 2 نانومولار تا 5/2 ميكرومولار با حدتشخيص 150 پيكومولار فراهم كند. استفاده از اين نانوكامپوزيت به دليل داشتن نانولوله¬هاي كربن با ويژگي¬هاي بي¬نظير مي‌تواند با افزايش سطح، حساسيت اندازه‌گيري را افزايش دهد، و سبب افزايش گزينش پذيري و دقت شناسايي زيست¬حسگر شود. همچنين از نانوذرات نقره كه مطابق با اصول شيمي سبز طراحي شده است جهت تقويت سيگنال الكتروشيميايي استفاده شده است. ‏با قرار دادن يك قطره از سرم خون فرد معتاد روي سطح طراحي شده در زمان 45 دقيقه مقدار كوكائين مصرف شده اندازه¬گيري مي¬شود. در مواردي ديده شده است كه فرد معتاد با روشهاي نامتعارف مصرف كوكايين را بلاك مي¬كند. نانوآپتاحسگر طراحي شده به دليل داشتن مولكولهاي آپتامر كه فقط ويژه¬ي كوكايين است فقط مي¬تواند كوكايين را تشخيص دهد و ديگر عوامل بلاك كننده قادر به ايجاد مزاحمت نخواهند بود. اين طرح براي اولين بار در ايران با زمينه¬ي زيست پزشكي ارائه شده است, به سادگي قابليت صنعتي شدن داشته و نمونه داخلي مشابه آن وجود ندارد. حضور مواد ارزان, زيست سازگار و غير سمي از ديگر مزاياي اين كيت تشخيصي است. استفاده از ريبوفلاوين به عنوان يك ماده زيست سازگار به عنوان پروب ردوكس الكتروشيميايي براي اولين بار در دنيا جهت طراحي نانوآپتاحسگرهاي الكتروشيميايي به كار گرفته شده است. نانوآپتاحسگر طراحي شده در ‏ساخت كيت‌ تشخيصي ماده مخدر كوكائين در ستاد مبارزه با مواد مخدر, مراكز آزمايشگاهي و تجهيزات ‏بيمارستاني كاربرد دارد.‏

تاریخ اظهارنامه: 1395/03/31
مالک/مالکان: آقاي محمود روشني
تاریخ ثبت: 1395/07/06
خلاصه اختراع:

خلاصه اختراع نانو ايمونوسنسور تشخيص HCV Hepatitis C virus core antigen detection with nano immunosensor ويروس هپاتيت C (HCV) از عوامل اصلي هپاتيت مزمن عفوني مي¬باشد كه از طريق خون آلوده منتقل شده و باعث ايجاد التهاب در كبد مي¬شود. اغلب افراد مبتلا به ويروس هپاتيت C علايمي نداشته و زماني از بيماري خود اطلاع مي¬يابند كه آسيب كبدي از طريق آزمايشات پزشكي مشخص گردد. بنابراين شناسايي اين ويروس توسط مراكز بهداشتي درماني حائز اهميت است. تا كنون براي تشخيص بيماري هپاتيت از آنتي بادي ويروس هپاتيت C، RNA ويروس و هسته ويروس استفاده شده است. از آنجائي¬كه هسته¬ي ويروس سريعتر از آنتي بادي ويروس در خون بيماران ظاهر مي¬شود لذا اندازه¬گيري هسته از اهميت بالاتري برخوردار است. با توجه به اينكه اندازه¬گيري هسته ويروس به صورت نو ظهور بوده لذا طراحي روشهاي ساده و ارزان جهت اندازه¬گيري هسته حائز اهميت مي¬باشد. زيست حسگرهاي الكتروشيميايي ساندويچي اميدواركننده¬ترين روش¬ها براي تشخيص گونه¬هاي زيستي پاتوژني به خاطر ساخت ساده، اندازه كوچك، كم هزينه بودن و حساسيت بالا مي¬باشند. زيست حسگر الكتروشيميايي طراحي شده بر پايه الكترودهاي صفحه¬اي با دارا بودن خصوصيات ذكر شده قادر است بستر مناسبي براي اندازه¬گيري دقيق هسته¬ي ويروس هپاتيت فراهم كند.

تاریخ اظهارنامه: 1395/02/04
مالک/مالکان: آقاي محمود روشني
تاریخ ثبت: 1395/10/15
خلاصه اختراع:

مصرف بي‌رويه ايبوپروفن به عنوان يكي از پرمصرف¬ترين داروهاي ضد درد در جهان منجر به بروز حمله قلبي، سكته، فشار خون بالا، گرفتگي عروق كرونر و ساير بيماري¬هاي قلب و سيستم گردش خون تا سه برابر و همچنين خطر ابتلا به سكته قلبي تا چهل درصد مي¬شود. با توجه به اهميت تشخيص و اندازه¬گيري ايبوپروفن به يك روش ساده و گزينش¬پذير نياز مي-باشد كه در مدت زمان كوتاهي بتواند مقدار اين ماده را در نمونه¬هاي بيولوژيكي انساني به راحتي اندازه¬گيري كرده و خطر بروز حملات قلبي را كاهش دهد. حسگر طراحي شده از نانوذرات طلا و آپتامر ويژهي ايبوپروفن، جهت سنجش الكتروشيميايي ايبوپروفن در نمونه¬ي سرم خون انساني استفاده شده است كه قادر است ايبوپروفن را در محدوده 005/0-7 نانومولار با حدتشخيص 5/0 پيكومولار اندازه گيري كند. حسگر پيشنهادي تاكنون هيچ نمونه¬ي مشابه داخلي نداشته و براي اولين بار در ايران اجرا شده است. اين كيت تشخيصي به سادگي قابليت صنعتي شدن داشته و مي¬تواند در جلوگيري از بروز حملات قلبي به واسطه مصرف بي¬رويه اين دارو موثر باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1401/08/24
تاریخ ثبت: 1402/03/20
خلاصه اختراع:

تشخيص حساس تكرارپذير و دقيق ارليستات با استفاده از پارچه ي كربني به عنوان يك الكترود انعطاف پذير و تكنيك الكتروپليمريزاسيون درجا مونومر دوپامين (DA) ، براي توليد لايه پليمري MIP در حضور ارليستات انجام شد. KOH، اتانول و نانو ذرات AuCD به ترتيب براي فعال كردن پارچه كربني به عنوان اصلاح كننده استفاده شدند. طراحي آزمايشات با استفاده از روش پاسخ سطح (RSM) و نرم افزار Minitab )نسخه 2021( انجام شد. تمامي متغيرهاي ساخت لايه پليمري MIP از جمله pH پليمريزاسيون، تعداد چرخه هاي هاي ولتامتري ، نسبت دوپامين به ارليستات، حلال شوينده، و زمان شستشو با روش بهينه سازي باكس بنكن بهينه شد . اندازه گيري اين دارو بعنوان يك مهار كننده ي استراز در تحقيقاتي كه نياز به تعيين فعاليت يك استراز و مهار كننده ي استراز مي باشد و همچنين مطالعاتي كه كاهش استرس را بررسي ميكنند بسيار حائز اهميت است. تا به امروز، اين اولين گزارش براي اندازه گيري ارليستات توسط يك حسگر الكتروشيميايي در متون علمي است.

تاریخ اظهارنامه: 1403/01/27
تاریخ ثبت: 1403/04/23
خلاصه اختراع:

يكي از چالش‌هاي كليدي در تحقيقات پزشكي، يافتن نشانگرهاي زيستي است كه مي‌توانند اطلاعات مفيدي در مورد بيماري‌ها در مراحل اوليه ارائه دهند. تريپتوفان يكي از 20 اسيد آمينه است كه براي حفظ فرآيندهاي فيزيولوژيكي حياتي انسان ضروري است. سطوح غير طبيعي تريپتوفان مي تواند منجر به پيامدهاي نامطلوب سلامتي شود. تريپتوفان درون زا به عنوان يك نشانگر زيستي با ارزش با كاربردهاي بالقوه به عنوان نشانگرهاي تومور براي نظارت بر سرطان و ارزيابي متاستاز ظاهر مي شود. از اينرو طراحي و ساخت حسگرهايي كه بتواند اين ماده را با گزينش پذيري بالا در مقادير جزئي اندازه گيري كند، گام مهمي در سلامت جامعه است. در اين طرح حسگر تشخيص نشانگر زيستي تريپتوفان براساس حسگر دوگانه پليمر قالب مولكولي-آپتامر پيشنهاد شده است. بدين ترتيب اندازه گيري تريپتوفان در محدوده 0.01 فمتومولار تا 1000 نانو مولار با حدتشخيص 0.003 فمتومولار به كمك پروب الكتروشيميايي فرو/فري سيانيد جهت نشان دادن تغييرات سيگنال الكتروشيميايي انجام مي شود. از مهمترين ويژگي هاي اين نانو زيست حسگر قابليت حمل و نقل، گزينش پذيري عالي و حدتشخيص بالاي آن است كه مي توان از آن بعنوان ابزاري قدرتمند در تشخيص سلول هاي سرطاني استفاده نمود. تا به امروز هيچ نمونه ي داخلي و خارجي مشابه آن وجود نداشته است

موارد یافت شده: 6